Nieuws

Wees alert op ransomware

Momenteel is er veel nieuws over ransomware bij bedrijven en instituten. Ransomware is een virus dat bestanden versleutelt en vervolgens losgeld vraagt voor de sleutel om de bestanden weer beschikbaar te maken. Om te voorkomen dat een besmette computer ransomware verspreidt naar andere computers zorgt het ISSC ervoor dat de werkstations en servers van de universiteit up to date zijn. Lees hier wat u zelf kunt doen om ransomware geen kans te geven.


Nieuwe website voor medewerkers

Donderdag 6 april gaat de nieuwe medewerkerswebsite live. U krijgt binnen één omgeving toegang tot informatie van uw eigen organisatieonderdeel én universiteitsbrede informatie.


Ransomware blijft toenemen in 2017

De afgelopen weken is er door het ISSC een verhoogd aantal gevallen van ransomware-incidenten geconstateerd. Ransomware is een soort virus dat bestanden versleutelt. Als u PC besmet is met ransomware moet alles opnieuw worden geïnstalleerd en uw harddisk opnieuw worden geformatteerd.


Linux Terminal Server

Sinds zomer 2014 biedt het ISSC van de Universiteit Leiden een nieuwe dienst: de virtuele Linux werkplek. We noemen deze dienst de Linux Terminal Server of LTS.